Sunday, 26 August 2012

Žavūs rūpesčiai ir pistacijų pienas


Pastarosios dienos kupinos žavesio ir abejonių. Likus mažiau nei dviem savaitėm skubu, ruošiuos ir jau po truputi kaupiu mažas lietuviško gyvenimo smulkmenas, kurios su manimi išskris į salą. Džiugu, jog prasideda kažkas labai kitokio ir labai naujo. Tačiau, aš vis dar nuoširdžiai nesuvokiu, jog teks tiek daug visko palikti ir ištarti tiek daug atsisveikinimo žodžių. Mintimis visą, kas yra namie dalinu į "pakuojuos" ir "palieku". Man, prie daiktų (ką jau kalbėt apie žmones) žaibiškai priprantančiam žmogui, atpratimo procesas gana ilgas. Tačiau ši vasara, o ypač paskutinės savaitės, suteikė stiprybės ir paskatino judėti pirmyn. Atvirumo naktys su džinu ir ramūs draugiški vakarai, pokalbiai su sesėmis ir broliais...
Bandau sulaikyt laiką - tvarkydama savo dekupažo priemonių lentyną, skaitydama knygas, gamindama mūsų jaukioje virtuvėje. Maisto gaminimas, ko gero, visada liks vienu iš nedaugelio užsiėmimų, nepaisančių vietos ar laiko. Net jei tai tik prieskoninis pienas...



 Pieno gėrimas su pistacijomis
pasimetusio blog'o receptas

5 puodukai pieno (apie 1 litrą)
10-12 šafrano gyslelių
4 gvazdikėliai
0,5 arbatinio šaukštelio cinamono
3 šaukštai medaus
1 šaukštas maltų nesūdytų pistacijų

Į puodą supilti pieną, suberti gvazdikėlius ir cinamoną. Pieną užvirti ir pavirti 5 min. Nuėmus puodą nuo ugnies, suberti šafrano gysleles ir gerai išmaišyti. Įmaišyti medų ir pistacijas, o gvazdikėlius išimti. Gėrimą galima gerti ir šiltą, ir atšaldytą (dar skaniau!). Prieš pildami gėrimą į stiklines, perkoškite pieną. Mėgaukitės prieskonių galia ir namų jaukumu!


P.s. Gal kas keliavote, gyvenote, studijavote Škotijoje ir turite patarimų dėl to, ką reiktų pasiimti, ką reiktų pamatyt ir ką vertėtų įsidėmėti? :)

Patricija


2 comments: