Tuesday, 10 April 2012

Easter.

Mama patiesė senovinę staltiesę, šią gavo iš savo močiūtės. Papuošiu stalą kiškučiais, augalais, parnešu tolimųjų giminių rankų darbo margučius. Krištolinės taurės, sidabriniai įrankiai, lėkštutės su paauksuotais kraštais. Velykos tas metas, kai iš lentynų ir lentynelių traukiami patys gražiausi ir geriausi dalykai. Tradiciniai kumpiai, įdaryta višta bei močiūtės kepta bulka, tokia tikra, minkštutė, kvepianti. Šiemet Velykos buvo jaukios kaip niekad - su šeima, su smaigiais pokalbiais, su tradicijom,
su brokolių ir fetos sūrio pyragu...

Brokolių ir fetos sūrio pyragas
pagal Citrinos žievelė

Tešlai:
1,5 stiklinės miltų
120 g sviesto
0,5 puodelio tarkuoto kietojo sūrio
šiek tiek druskos
1 a. š. provanso žolelių mišinio
žiupsnelis saldžiosios paprikos
1 kiaušinis

Įdarui:
220 g fetos sūrio
2 v. š. grietinės
3 kiaušiniai
puodukas brokolio žiedinėlių

Dubenyje sutriname sviestą ir miltus, kol šie pavirs trupiniais. Įmaišome surį, druską, žoleles, papriką. Įmušame kiaušinį ir užminkome tešlą. Suviniojame ją į maistinę plevelę ir padedame į šaldytuvą, kol ruošiame įdarą.

Brokolio žiedinėlius sudedame į verdantį vandenį ir verdame 5 min, kol šie šiek tiek suminkštės. Į dubenį sudedame fetos sūrį, kiaušinius bei grietinę. Viską išplakame.

Įkaitiname orkaitę iki 170 laipsnių karščio. Kepimo formą (21 cm skersmens) ištepame sviestu. Tešlą iškočiojame 2-3 mm storiu, išklojame kepimo formą. Tešlą subadome šakute ir kepame 10-15 min, kol gražiai parus.

Iškart supilame fetos ir kiaušinių plakinį ir išdeliojame brokolio griežinėlius. Viską gražiname į orakitę, kepame 20-30 min iki 180 laipsnių karščio įkaitinotje oraitėje.

Skanu skanu, o ypač, kai pyragas atvėsta.


*Jeigu netyčiom pažvelgtumėte į originalų receptą, pamatytumėte, jog ten yra ir porų, ir svoguniukų - maniškis be jų. Taip, mūsų namuose tokie dalykai nevalgomi ; )

Patricija

6 comments:

  1. that looks yummy and those egg designs are amazing!

    ReplyDelete
  2. Thanks. That is yummy as well ; )

    ReplyDelete
  3. Džiugu, kad patiko mano receptas. Aš jį irgi dažnai kepu, kai norisi sočiai pietauti darbe :)

    ReplyDelete
  4. Oho, tai čia gaunas Jūsų receptas ; ). Tikrai labai labai šaunus. Ypač namiškiams patiko pati pagrindo tešla, net ir be įdaro. Vis sako, iškepk tešlos ; D

    ReplyDelete
  5. Very interesting eggs. I like them!

    ReplyDelete
  6. Thanks. They are my favourites ; D

    ReplyDelete