Sunday, 11 March 2012

už lango nėra lauko

Du dalykai, neabejotinai įtakojantys mūsų nuotaikas, yra orai ir maistas. Kai vienas iš šių nemielas, lieka kitas. Nežinau, kiek tokių, savaitgalį gelbėjančių maistu, žmonių yra, bet iš twitter'io įrašų, Vilniuje keliskart pastebėtų, kišenėse slepiančių šokolado plyteles, žmonių ir namuose tvyrančios atmosferos, manau, jog tokių daugybė.
Ir kuo tik nesigelbėjome, ir šokoladu, ir lietiniais, ir...

Trupininis pyragas su uogomis
adaptuota pagal žurnalą "Virtuvė nr. 7(15)"

400 g šaldytų mėlynių
5 šaukštai rudojo cukraus
85 g miltų
50 g kokoso drožlių
50 g sviesto + formai patepti

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių karščio. Trumpai padžiovinkite kokosų drožles sausoje keptuvėje. 20 cm skersmens formą ištepkite sviestu, suberkite uogas (prieš tai nukoškite skystį, jeigu naudosite šaldytas). Sumaišykite miltus, cukrų ir kokoso drožles, įtarkuokite sviestą. Smulkintuvu sumaišykite viską, kad susidarytų trupiniai. Suberkite juos ant uogų. Kepkite 15-18 min., kol gražiai apskrus.
O po kelių minučių garantuotai teks pasimėgaut tokiu štai vaizdu!


Na, o kaip jaučiatės Jūs? Ką valgot? Kuom guodžiatės?

Patricija

2 comments:

  1. Mane kažkaip labiausiai guodžia pats gaminimo procesas :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sutinku. Pasijauti mažu burtininku, kai sumaišai paprastučius miltus, kiaušinius, ištrauki obuolį, o štai jau ir pyragas. Stebuklai, buitiniai stebuklai :)

      Delete