Saturday, 21 January 2012

Spagečių pietūs

Šį savaitgalį, ko gero, galėčiau pavadinti labai taisyklingu. Iš darbų sąrašo po truputi išbraukiami vienas po kito maži ir dideli darbeliai, "must learn" krūva mažėja, o ir laiko prie kompiuterio daug nepraleidžiama (Woohoooo!). Lauke daaug sniego, o namie daaug arbatos. Ir spagečių..


Spagečiai su pievagrybiais ir sūriu
pagal Gyvenimas yra smulkmenos
2 didelės arba 3 vidutinės porcijos

150-200 g spagečių
gabalėlį sviesto
svogūno (aš, aišku, nedėjau jo, nes mama nevalgo svogūnų)
200 g pievagrybių
100 ml grietinėlės
75 g sūrio (Camemberto, aš gi naudojau "Džiūgą")
druskos, pipirų

Užkaiskite vandenį ir įberkite druskos. Susmulkinkite svogūną ir pievagrybius. Keptuvėje išlydykite sviestą ir suberkite susmulkintus svogūnus bei pievagrybius, kepkite, kol paauksuos. Į vandenį sudėkite spagečius. Susmulkinkite sūrį. Kai spagečiai jau bus išvirę Al dente į keptuvę su grybais supilkite grientinėlę. Prieš nukošdami spagečius pasilikite stiklinę viralo. Sudėkite spagečius ir viralą į keptuvę su grybukais ir silpnai pakaitinkite, kad garuotų. Skysčiui išgaravus (pagal norus, arba visiškai, arba vos vos) suberkite sūrį, druską bei pipirus. Jau išjungtą keptuvę palikite dar 5 min ir patiekite su gražiausia šypsena, juk taip skanu!

1 comment: