Wednesday, 4 January 2012

Pusrytiniai morkų blynai

Būna atsibundi ryte ankščiau ir jautiesi toksai galingas, lyg laiko valdovas būtum, lyg diena jau savaime bus tobula, atvirkščiai gi pramiegojęs ar tiesiog užsimiegojęs jauties lyg kažką pražiopsojęs, lyg čia anksti ryte visiems gerą nuotaiką ir pakilias jėgas dalino, o tu miegojai vis. Taip ir šiandien lyg ir užsimiegojau, ir pusryčių gaminimas užsitęsė ligi pietų, tačiau matyt yra teisingumas, nes šią, jėgų tikrai reikalaujančią dieną, atsirado ryžtas ir viskas pavyko, arba ne iki galo, bet jau tuoj pavyks, jau tuoj tuoj.

O gal esmė tuose pusrytiniuose blyneliuose pagal Receptų medį?


Pusrytiniai morkų blynai

1 puodukas miltų
1 puodukas pieno
1 kiaušinis
1/2 puoduko rudojo cukraus (pagal receptą, bet siūlyčiau dėti mažiau)
1 a. š. kepimo miltelių
1 ir 1/2 a.š. cinamono (vėlgi siūlyčiau apsieiti ir su šaukšteliu)
1/4 a. š. malto imbiero
1/2 a.š. malto muskato riešuto (be kurio laisvai apsieisite ;))
150g smulkiai tarkuotų morkų

Morkas nulupti ir sutarkuoti smulkia bulvių tarka. Kitame dubenyje kiaušinius išsukti su cukrumi. Po truputi supilti pieną ir įberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, gerai išmaišyti. Sudėti tarkuotas morkas, suberti prieskonius ir vėl išmaišyti. Įkaitinti keptuvę ir ant vidutinės ugnies kepti blynus su šlakeliu aliejaus. recepte patariama valgyti si kondensuotu pienu ir rytine kava, tačiau maniškiai gavosi saldūs, taigi pusryčiavau su pienu :)

5 comments: