Monday, 23 January 2012

Mooonday?

Žmonės nemėgsta pirmadienių. Neva tie kalti, jog mes, besilinksmindami savaitgalį, pamiršome nuveikti begales darbų. Štai taip ir tampa tie pirmadieniai velniškai varginančiais.
Nežinau, kaip jums, bet man pirmadieniai kvepia kava. Ir ne bet kokia, o dviguba. Taip, pačia paprasčiausia kava.
Popieriai, knygos, sąrašai, skambučiai, o tada dvigubą kavos, prašyčiau ir kelios minutės ramybės. Kur ten kelios...
Žiū, televizija transliuoja mėgstamą laidą... O ką mes dar turim to sekamdieninio morkų pyrago??? Wuuuuhuuuuu..
Ką sakėt? Velniški pirmadieniai???

Morkų pyragas pirmadieniams pasaldinti
Pagal Žaidimų aikštelę

2 stiklinės tarkuotų morkų
stiklinė cukraus
1,5 stiklinės miltų
1/2 stiklinės alyvuogių aliejaus
1 a. š. kepimo miltelių
įvairiausių prieskonių - cinamono ir pan. (esu Lenkijoj nupirkus tokį prieskonių meduoliams mišinį, jį ir naudoju)
riešutų ir/arba džiovintų uogų (maniškis su graikiniais riešutais ir džiointom spanguolėm)

Bulvių tarka sutarkuojam morkas. Sumaišom jas su cukrum ir paliekame 1 val., kad cukrus ištirptų. Po valandos įmaišome miltus, kepimo miltelius, aliejų, rišutus, uogas, prieskonius. Išmaišome ir supilame į kepimo popieriumį išklotą skardą. Pašauname į 180 laipsnių įkaitintą orakaitę 45-55 min. Išjungus orkaitę, paliekame pyragą dar pabūt karštyje, kiek atvėsiname ir mėgaujamės.

Patricija

3 comments:

  1. Visada smagiau kaltinti pirmadienius ir jų ankstyvus rytus, nei tikėti, jog esi kaltas pats. :)

    ReplyDelete
  2. Na taip, dėl šito nesiginčysiu :D

    ReplyDelete